De nye kønslove og deres betydning for kirken

Hoved-artikelindhold

Carsten Elmelund Petersen

Resumé
I 2012 blev det kønsneutrale ægteskab indført i Danmark. Folkekirken fik derfor et nyt kønsneutralt vielsesritual, så der nu er to sideordnede ritualer. Artiklen stiller en række kritiske spørgsmål til det nye kønsneutrale ægteskab og til processen frem mod indførelsen af det.


På grundlag af den bibelske opfattelse af kønsidentitet, seksuel orientering og ægteskabet som en skaberordning bør et ægteskab kun indgås af en biologisk mand og en biologisk kvinde uden juridisk kønsskifte.


Kirken skal følge Jesus Kristus, der kan genoprette et menneskes forhold til Gud. Han indbyder trætte og tyngede (Matt 11:28-30). Kirken må kunne vise, at der står en dør åben til Guds rige for enhver, som tror på Jesus Kristus - også for den transkønnede. Det transkønnede menneske, der opsøger kirken, skal mødes med samme åbenhed, som Jesus mødte toldere og syndere med.
Artikel-detaljer

Citation/Eksport
Petersen, Carsten Elmelund. 2020. “De Nye kønslove Og Deres Betydning for Kirken”. EMissio 5 (december), 474-86. http://www.emissio.net/index.php/emissio/article/view/129.
Sektion
Teologi