Hvordan forkynde lov og evangelium på en respektfuld måde? - Uden at gå på kompromis med Guds krav og Guds gave - Også over for børn

Hoved-artikelindhold

Carsten Hjorth Pedersen

Resumé

At formidle lov og evangelium er et af de mest ansvarsfulde hverv, der findes – fordi både indholdet og formen er, som de er. Derfor er det også det hverv, der i højeste grad fordrer, at det sker på en respektfuld måde, især når modtagerne er børn. Formidlingen af Guds krav og Guds gave kan finde sted i form af samtale, fortælling, undervisning og monologisk forkyndelse. I alle tilfælde bør formidleren øve sig på at gøre det i respekt for modtagerne. Artiklen præsenterer en model for formidling med respekt bygget op over begreberne intimisering, konfrontering, tilbagetrækning og desertering. Der gives en række eksempler på, hvad dette i praksis kan indebære, og særlig formidlingen i forhold til børn behandles. Artiklen slutter med fem spørgsmål til overvejelse.

Artikel-detaljer

Citation/Eksport
Pedersen, Carsten Hjorth. 2021. “Hvordan Forkynde Lov Og Evangelium På En Respektfuld måde? - Uden at Gå På Kompromis Med Guds Krav Og Guds Gave - Også over for børn”. EMissio 6 (december), 502-12. http://www.emissio.net/index.php/emissio/article/view/163.
Sektion
Lov og evangelium